Regals de Nadal


la-ideaMai donar als fills tot el que demanen.
Això suposa un risc de “ofegar” la seva motivació.

Regalar coses adequades a la seva edat.
A vegades, l’impuls de complir amb els anhels dels fills fa que es cobreixin les seves expectatives sense raonar-les. Com per exemple: Quina és l’edat adequada per tenir mòbil? “La que marqui la necessitat, no el desig”, sostenen els experts.

Tenir un criteri darrere de cada regal.
Al fil de la mateixa raó que l’anterior, els pares han de preguntar-se per què estan regalant aquest objecte i baix quin criteri. Si es tracta de necessitat, de satisfacció d’un pur desig, etc.

regalo-en-navidadRecuperar el sentit del regal.
Com més em gasto més demostro quant l’estim. Recuperar el valor dels detalls fets a mà, els obsequis no materials o incloure de vegades un factor “sorpresa” en els regals és bo per als nens i també per a l’economia dels pares.

Font: Diario de Mallorca – Las Claves

Posted on 17 Desembre 2012, in Notícies. Bookmark the permalink. 1 comentari.

  1. “Exacte, el que compta és la qualitat del regal, no la quantitat de regals o el valor econòmic d’aquests.”

    Els Reis Mags, el Tió i Papá Noël s’haurien de plantejar sèriament quins són els regals que poden aportar un benefici educatiu en els nins/es i quins són els que poden perjudicar en el seu desenvolupament psíquic, psicològic, físic i emocional.

    Un mateix regal pot ser molt beneficiós per una edat determinada i molt negatiu per una altra. Per això, en cas de dubte, els professionals de l’educació (i els que atenen a les tendes especialitzades) estem oberts a donar assessorament sobre l’adequació dels regals.

    Esperam que enguany els Reis Mags, el Tió i Papá Noël siguin conseqüents i regalin una quantitat justa (ni molt ni poc) en relació a les possibilitats reals econòmiques, familiars i, per descomptat, al comportament que ha tengut l’infant durant l’any!

    Vos desitjam unes Bones Festes i un Feliç Any 2013!

    Atentament, Centre Pedagògic Prisma.

Deixa un comentari