Així el meu fill no comença. Davant les amenaces de denuncia, no hi ha base legal.


Benvolgudes famílies i benvolguts amics,

Vos enviam aquesta segona comunicació per recordar-vos el contingut de la campanya “AIXÍ EL MEU FILL NO COMENÇA” , iniciativa de la comunitat educativa de l’IES de Sineu, a la qual li hem donat difusió des de FAPA Mallorca.

Com ja vos dèiem al darrer comunicat, aquesta campanya vol fer visible a la societat la disconformitat de les famílies i les comunitats educatives, en general, per la situació en què ha quedat l’educació dels nostres fills i filles després de les retallades.

La idea consisteix en què els infants i joves no iniciïn el curs escolar amb normalitat i per aquest motiu no hi assistirien a classe el/s primer/s dia/es. Sempre d’acord amb la decisió de cada comunitat educativa, cada APIMA i/o cada família en particular.

Després de consultar els serveis jurídics de FAPA Mallorca i especialistes de reconegut prestigi en matèria de menors ens han assegurat que NO EXISTEIX CAP MOTIU PER A L’OBERTURA D’EXPEDIENTS a les famílies, ni per a què prosperi cap denúncia pel simple fet de no dur els nostres fills un o dos dies a escola. I menys encara quan ho feim per un motiu de responsabilitat davant les circumstàncies que viuen molts de centres. A més, a més, aquesta acció no implica la renúncia a l’escolarització, ni conductes d’absentisme, que per cert estan protocol·litzades i no basta ni de lluny amb dos dies. Podeu consultar els protocols d’absentisme a la web http://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?lang=ca&codi=661904&coduo=216294

Dit això, és possible que algunes famílies no considerin oportú implicar-se a la campanya, cadascú és lliure i està en el seu dret, però també n’hi ha moltes que no ens ho haurem de pensar ni un segon quan recordem aules apuntalades, manca de professors, ràtios insuportables, aules amb percentatges insostenibles d’infants amb necessitats especials, escoletes matineres i menjadors que ja no començaran i d’altres serveis complementaris en perill al llarg del curs.

En definitiva, existeix una llista interminable d’arguments que ens demostren que enguany EL CURS NO SERÀ NORMAL i que per a moltes famílies resulta obvi que AIXÍ ELS NOSTRES FILLS NO COMENCEN.

De forma paral·lela a la campanya, com ja vos comentàvem a la primera comunicació, es convoca una CONCENTRACIÓ REIVINDICATIVA a les portes de la Conselleria d’Educació (c/ Alfons el Magnàmin, 29) a les 9.30 hores de dia 13, dijous. Volem deixar clar que la situació actual és inacceptable.

Sols afegir que aquest document complementa el primer comunicat de FAPA Mallorca sobre la campanya i que convé llegir-lo perquè vos plantejàvem quatre pautes per implicar a les vostres APIMA i/o comunitats educatives. Evidentment, des de FAPA Mallorca estam a la vostra disposició per a què ens faceu arribar qualsevol dubte i ens acostarem on calgui per donar-vos resposta.

Posted on 10 Setembre 2012, in Notícies. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari