CONCENTRACIÓ D’INICI DE CURS CONTRA LES RETALLADES EN EDUCACIÓ


La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Mallorca (FAPA) convoca una Concentració dia 13 de setembre a les 9.30 h contra les retallades educatives que afecten al curs escolar 2012-2013 davant la Conselleria d’Educació al carrer Alfons el Magnànim, 29.

Un curs que no serà normal per la saturació de les aules, retallades de docents i de serveis complementaris no pot començar amb normalitat. L’increment del màxim legal d’alumnes per aula, la retallada de docents, sobre tot, dels de suport i atenció a la diversitat i la precarietat i possible desaparició de molts serveis complementaris als centres educatius faran aquest curs que comença més conflictiu i les dificultats que generaran empitjoraran la qualitat de l’educació que es traduirà, a la llarga, amb un increment del fracàs escolar a les Illes Balears.

Per al Curs 2012-2013, les ràtios legals a Educació infantil i Primària passen de 25 a 30 alumnes per aula. De 30 a 36 a Educació Secundària i de 35 a 42 a Batxillerat. Això comptant que les aules seran les mateixes i que es possible que no es compleixi l’espai mínim necessari per alumne. Aquesta saturació tendrà efecte tant en la convivència dels alumnes com amb la capacitat dels docents d’atendre correctament l’alumnat.

Per altre part, la disminució dels equips d’orientació que l’Associació d’Orientadors de les Illes Balears ha xifrat en el 30% i la manca de docents de suport dificultarà la correcta atenció de l’alumnat amb problemes d’aprenentatge o discapacitats.

Amb les retallades o supressió de les partides destinades als serveis complementaris dels centres educatius (escoles matineres, menjadors escolars, activitats extraescolars, fons de reutilització de llibres de text, etc…) i de les ajudes i beques per a les famílies per conciliació familiar molts d’aquests serveis es posen en qüestió amb evident perill de desaparició amb un efecte important sobre les famílies.

Al final, els grans perjudicats d’aquestes retallades seran els nostres fills i filles. Per això, CONCENTRACIÓ davant la Conselleria d’Educació el proper DIJOUS 13 DE SETEMBRE A LES 9.30 H. Hi ha preparada una escenificació REIVINDICATIVA per ressaltar aquests dificultats.

Anuncis

Posted on 10 Setembre 2012, in Notícies. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s