Un 2012 molt mogut!


Aquest Nadal posa el punt i final a un 2012 molt mogut.

A finals del curs passat, pel mes de juny, ja tenguérem els primers problemes, amb les retallades i quan ens intentaren prohibir a les Comunitats Educatives expressar la defensa del nostre model lingüístic. Un model que duim construint des de fa 30 anys, acceptat per tots i que no representa cap problema per a ningú, llevat dels que pretenen fer-ne un ús polític de la llengua

Acabàrem el curs amb les retallades que ens preparaven i tornàrem fer sentir la nostra veu amb les primeres Tancades als centres educatius, retallades que aquest curs s’han fet paleses per a tots els docents, els alumnes i les famílies.

Aquesta situació va dur a molts de noltros a començar aquest curs dient que Així el meu fill no comença! 

Però com hi ha gent que no descansa mai, aviat ens sorprengueren amb decrets i avantprojectes que, enfora de millorar la situació, encengueren encara més els ànims dels que estimam l’educació. Tenim la Trilogia del Senyor dels Decrets:

I si no ens bastava el que tenim aquí, ens arriba l’avantprojecte de la LOMCEprimera part i segona part. Una llei que se suposa volen fer per millorar la qualitat de l’educació, el que encara no sabem és l’educació de qui?

28N_mapaLa resposta no podia tardar. Però no varen ser les mestres de Primària ni els professores de Secundària, tampoc varen ser les associacions de pares i mares ni els mateixos alumnes. El 28N qui va aixecar la veu va ser la Comunitat Educativa dels centres educatius. Aquest dia, 123 escoles i instituts de Mallorca decidírem que havíem d’estar junts defensant la nostra educació, el futur dels nostres fills, la nostra llibertat d’expressió, el nostre lloc de treball… I senyor Conseller, ja ens sap greu fer-lo el contrari, però no varen ser 33.

13D_FAPAMallorcaI com això ja no hi ha qui ho aturi, el 13D tornàrem aixecar les nostres veus contra la LOMCE. Aquesta vegada no només va ser a les Illes Balears, sinó per tot arreu: uns abraçaren el seu centre, altres s’enllaçaren per l’educació o feren cadenes humanes.

A més ens volen fer creure que l’educació no necessita grans inversions econòmiques, que ja hem gastat massa i que ens basta amb menys doblers. Així, el 18D el Govern de les Illes Balears va presentar uns pressupostos senzillament inacceptables. I ee72ffa8a9a5a770ff1b1c0ef542865b1com no volem que facin el que vulguin amb els nostres doblers ens tornàrem a  concentrar a la Plaça de Cort per dir ben fort que exigim uns pressupost més justs i igualitaris.

I com l’arraconament de la llengua no és només cosa d’aquí, Balears va exportar “Enllaçats pel Català” a totes les comunitats amb llengua pròpia i el 19D reclamàrem un tractament igualitari a la LOMCE.

Han començat les vacances escolars de Nadal, i tots ens felicitam les festes, uns amb postals poc afortunades, alguns amb ironia i d’altres posant les esperances en el futur.

postal_bosch_2012

postal_FECCOO_2012

postal_FAPA_2012

Fins i tot ens canten nadales.

És un moment que voldríem que fos d’alegria i esperança per a tots, però ens ho estan posant difícil.

L’any que ve, més.

Bones festes i millor 2013!!

APIMA IES Josep Sureda i Blanes

Posted on 26 Desembre 2012, in Notícies. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: