COAPA-FAPA DÓNA SUPORT A LA MOBILITZACIÓ ESTATAL DEL 13D


Lacopy-coapa11.jpg Confederació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de les Illes Balears (COAPA), que representa, a través de les FAPA de les illes de Mallorca, Menorca, Eïvissa i Formentera, a més de 250 associacions de pares i mares d’alumnes, dóna suport a la convocatòria estatal de la Plataforma en Defensa de la Educación Pública de la que és membre CEAPA, Confederació de Pares d’Alumnes a la que està associada COAPA.
La convocatòria estatal proposa lectura de manifests, concentracions o l’opció d’envoltar el centre amb una cadena humana. Davant el poc marge de temps per organitzar-ho, les Federacions de les Illes han optat per diferents fórmules i accions de protesta.

FAPA Eïvissa s’ha adherit a la convocatòria ENCADENATS PER L’EDUCACIÓ: a les 12h lectura d’un manifest en defensa de l’educació pública en els centres escolars i a les 18h ens convida a fer una cadena humana des del Parc de la Pau fins a Vara de Rey.

FAPA Mallorca proposa ENLLAÇAR-NOS PER L’EDUCACIÓ: al pati de cada centre es dibuixarà un llaç amb persones vestides de VERD, a prop d’una finestra per poder fer una foto des de dalt. L’acció es pot complementar amb una cassolada en l’horari més adequat per a cada comunitat educativa.

Com ja ens té acostumats la Conselleria i el Govern estan intentant entorpir el desenvolupament d’aquestes accions de protesta amb una nova instrucció enviada avui als centres educatius que diu el mateix que l’enviada el passat 28N. Per aquest motiu, recomanam que les convocatòries es facin des de les APIMA de cada centre que, com bé recull el decret 188-2003 que regula les associacions de mares i pares al seu article 8, estan facultades per organitzar activitats als centres educatius amb una simple comunicació a la Direcció del centre per realitzar activitats dins les funcions recollides als seus estatuts. La Defensa d’una Educació de Qualitat i Equitativa pels seus fills i filles i tot l’alumnat és la principal funció de les Associacions de Pares i Mares.

Recomanam a totes les APIMA que vulguin dur a terme alguna activitat que ho comuniquin a la direcció del seu centre educatiu per escrit com recull l’article 8 del Decret esmentat. Comunicar no és demanar permís, la direcció del centre Instruccions sobre l’ús de les instal·lacions educatives i autoritzacions d’activitats-2 no ho pot denegar sense una motivació suficientment consistent. En cas que alguna de les activitats no es puguin desenvolupar havent-se comunicat en forma, contactau amb la FAPA per dur a terme les accions legals pertinents.

Palma, 12 de desembre 2012

Posted on 12 Desembre 2012, in Eivissa, Formentera, Mallorca, Menorca, Notícies. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: