COAPA felicita la Plataforma Crida i les Comunitats Educatives per l’èxit del 28N


copy-coapa11.jpg

Des de la Confederació de Pares i Mares d’Alumnes de les Illes Balears (COAPA) que agrupa a les nostres Illes a més de 250 Associacions de Pares i Mares d’Alumnes volem agrair el seu treball i la seva participació a tots els pares i mares, alumnes i docents a les activitats, assemblees i tancades de la Comunitat Educativa convocades per la Plataforma Crida durant el dia 28N. L’èxit de la convocatòria es deu principalment a totes aquestes persones que, preocupades per l’educació i indignades per les polítiques que duen a terme els nostres governants, se mobilitzaren per aconseguir un rotund d’èxit d’una jornada amb activitats a 122 centres educatius de Mallorca i altres més a Menorca i Eïvissa.

També volem fer constar un especial agraïment a tots els equips directius dels centres educatius que no es deixaren coaccionar per les pressions de la Conselleria de Educació que en diferents instruccions intentaren carregar la responsabilitat del succeït sobre els equips directius. Considerant als participants de les Assemblees de Comunitat Educativa gairebé com a vàndals que pretenien destrossar als centres educatius. Els primers interessats en mantenir en ordre les instal·lacions educatives som les famílies que hi deixam els nostres fills i els docents que hi treballen cada dia. L’ús que va fer la Conselleria dels Inspectors per intentar censurar i coartar la llibertat d’expressió dels membres de la Comunitat Educativa va ser barroera i inacceptable en una democràcia com la nostra.

Ja voldríem que aquest interès de la Conselleria es traduís amb una acció més ràpida quan es comuniquen deficiències a les infraestructures per a la seva reforma i millora des dels centres i des de les APIMA. Comunicacions que en la majoria d’ocasions són ignorades per una manca d’interès de la Conselleria en la seva resolució. Donat aquest sobtat interès, les APIMA tornarem a comunicar les deficiències d’infraestructures a la Conselleria i en reclamarem una resolució ràpida ja que, en alguns casos, freguen el perill físic per a molts dels usuaris dels centres educatius.

La jornada de mobilització d’ahir va ser històrica pel nombre dels centres que s’hi implicaren, per la unitat d’acció i per la qualitat de les activitats duites a terme. Les Assemblees de Comunitat Educativa varen propiciar que els diferents col·lectius que en formam part establíssim un intercanvi d’opinions sincer i productiu sobre la situació de l’educació, dels centres educatius, de com afecten les retallades i les polítiques del Govern i de com podem cooperar per tenir una millor educació i reclamar als Governs els recursos necessaris per dur-la a terme. Tota aquesta informació es recollirà per a treure’n tot el profit i per fer arribar a la conselleria les opinions de la COMUNITAT EDUCATIVA de primera mà.

Aquestes mobilitzacions de segur que tendran continuïtat i donaran els seus fruits per tenir una Educació de Qualitat i Equitativa que és el que tots els ciutadans reclamam.

Palma, 30 de novembre 2012

Posted on 30 Novembre 2012, in Eivissa, Formentera, Mallorca, Menorca. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: