LA CONSELLERIA ES TORNA A LLUIR AMB LA CONVOCATÒRIA DE BEQUES DE LLIBRES DE TEXT


COAPA BALEARS, que representa, a través de les FAPA de les illes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, a més de 250 associacions de pares i mares d’alumnes, expressa la seva indignació davant una nova demostració d’incapacitat de la Conselleria d’Educació en la convocatòria de les beques de llibres de text corresponents al conveni amb el Ministeri d’Educació.

Aquesta nova convocatòria també ha sortit amb un retard significatiu ja que correspon al Curs 2011-2012. La quantitat destinada a aquesta convocatòria és de 672.000 euros, quantitat que representa un poc més de la meitat de la quantitat que es va destinar a la Convocatòria del Curs 2010-2011 que va ser de 1.265.576 euros. Des de COAPA ens demanam què farà la Conselleria amb la resta de doblers corresponents a aquesta transferència del Ministeri que, com reconeix a la convocatòria, torna a ser de 1,2 milions d’euros. I això tenint en compte que els beneficiaris encara no han cobrat les subvencions de llibres de text del curs 2010-2011.

Per altra part, les condicions per accedir a aquesta convocatòria no són assumibles ja que només hi poden accedir els alumnes que ja reberen aquesta mateixa subvenció el Curs 2010-2011 i no hagin canviat de nivell educatiu. A la nova convocatòria s’elimina per complet la possibilitat d’accedir-hi en funció del nivell de renda com sí recollia la convocatòria anterior. De fet, cap alumne de primer curs de Primària hi podrà accedir ja que no pogueren participar en la convocatòria del curs passat per cursar Educació Infantil.

El termini per accedir-hi torna a ser massa curt ja que dóna només 10 dies naturals quan en anteriors convocatòries eren 10 dies hàbils, per tant, no contaven els diumenges (a més a més, els dissabtes al no ser lectius, tampoc es poden entregar les sol·licituds als centres educatius). Reduint així els dies efectius per presentar-la a només 6 dies.

Amb les condicions d’aquesta nova convocatòria, juntament amb les de la convocatòria de beques de menjador de la setmana passada, la Conselleria demostra no tenir gens de sensibilitat cap a les necessitats i situació socioeconòmica de les famílies de les Illes Balears ni els seus fills.

Palma, 16 de novembre 2012

Anuncis

Posted on 16 Novembre 2012, in Notícies. Bookmark the permalink. 1 comentari.

  1. Es de vergüenza esto que nos hacen!! Porqué no podemos acceder a la beca los que tenemos hijos en primer curso de primaria ¿? Es inentendible lo que hace la Conselleria de Educación, primero no becas comedor a colegios concertados (por supuesto teniendo en cuenta el nivel de renta de cada flia.), y ahora ésto!!!
    Menos langosta, Moët & Chandon y más becas para las familias de Baleares!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s