COAPA BALEARS CONSIDERA UN ÈXIT LA PARTICIPACIÓ DELS CENTRES EDUCATIUS A LA VAGA GENERAL I RECLAMA RECTIFICACIONS AL GOVERN


Des de COAPA Balears, Confederació de Pares i Mares d’Alumnes de les Illes Balears, que agrupa a més de 250 APIMA a través de les FAPA de cada Illa considera un èxit la participació a la vaga general als centres educatius de les Illes Balears que en molts casos ens ha sorprès fins i tot a nosaltres.

El motius que com a Confederació ens dugueren a donar suport a aquesta vaga han arribat a les famílies i, amb la implicació de moltes APIMA de centres educatius, ha fet que més del 80% de l’alumnat de les Illes Balears no anàs al centre educatiu. Hi ha una creixent preocupació i indignació entre gran part de les famílies per la situació de l’educació, molt afectada per les retallades econòmiques i per les decisions d’uns governs que demostren no tenir les més mínima sensibilitat cap a l’educació dels futurs ciutadans de les Illes Balears. La qualitat i equitat del sistema educatiu és essencial per a les famílies que perceben un retrocés important en els avanços aconseguits amb molt d’esforç els darrers vint anys.

La participació a la Vaga General dels docents dels centres educatius es mou entre el 65% i el 70% del professorat, amb més incidència als centres públics però sense menysprear la participació a molts centres concertats que també es veuen afectats per les polítiques antisocials i antieducatives tant del Govern Espanyol com del Govern de les Illes Balears.

Esperam que aquest èxit de participació faci reflexionar al President Bauzá i al Conseller Bosch per rectificar les seves polítiques de retallades i començar a escoltar a la comunitat educativa i pactar les polítiques educatives a dur a terme amb el màxim consens que és necessari per a tenir una educació de qualitat i equitativa. Ja que les seves polítiques de fets consumats i de propostes per decret sense consens estan indignant a tota la comunitat educativa sense excepció.

Un grup important de famílies també participarà de les manifestacions convocades avui horabaixa a les Illes per reclamar als governs un canvi de polítiques que prioritzin l’atenció de l’alumnat, la qualitat de la seva educació i l’equitat que asseguri l’èxit educatiu de tot l’alumnat independentment de la seva situació socioeconòmica i cultural.

La propera passa en el procés de conscienciació i mobilització de la comunitat educativa seran les Assemblees de Comunicat Educativa convocades pel proper dia 28 de novembre a molts centres educatius de les Illes Balears.

Anuncis

Posted on 14 Novembre 2012, in Notícies. Bookmark the permalink. 1 comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s