POSICIONAMENT FAPA EIVISSA SOBRE LA LOMQE


SOBRE L ́AVANTPROJECTE DE LLEI ORGÀNICA PER A LA MILLORA DE LA QUALITAT EDUCATIVA

Des de la nostra federació, FAPA Eivissa, i aprofitant la nostra implicació al Consell Escolar Insular, volem mostrar el nostre desacord davant l’avantprojecte de la LOMQE per la manera de dur-se a terme i sol·licitem que es retiri l’esborrany d’aquest.

Considerem que reformar el model educatiu del nostre país és un assumpte de gran importància que requereix un període adequat de debat i reflexió que garanteixi el consens dins de la Comunitat Educativa i que no s’ha dut a terme. Una reforma que prescindeix de la opinió dels sectors implicats vulnera l’actual legislació i no té les dades i visions que poden aportar els diferents interlocutors. Per això, es necessari començar de nou amb un període de diàleg amb la Comunitat Educativa per fer un diagnòstic real de la situació en la qual ens trobem i cercar les possibles millores del nostre sistema educatiu.

Així mateix, no ens podem permetre el luxe de replantejar-nos el model de la nostra educació al compàs de cada canvi de govern, com bé va dir el Sr. Rajoy al seu debat d’investidura com a president, sense ser complert.

Dins de l’avantprojecte hi ha certs temes tractats que no ens pareixen adequats com a defensors d’una educació publica de qualitat, com el finançament i el manteniment dels concerts educatius amb centres privats que segreguen per sexes, amb un exemple clar a les nostres illes com el centre educatiu Aladern, ubicat al parc Bit de Palma.

També, les modificacions introduïdes per l’avantprojecte afecten directament als Consells Escolars passant de ser òrgans de govern a simplement consultius vulnerant el mandat constitucional, eliminant la possibilitat dels pares, mares i alumnes a participar activament a les decisions i els projectes dels centres educatius. Lamentem que no es permetés debatre les esmenes que demanaven la retirada de la LOMQE al Consell Escolar de l ́Estat per la qual cosa el 40% dels consellers abandonaren el Ple.

Anuncis

Posted on 9 Novembre 2012, in Eivissa, Notícies. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s