Tractament integrat de les llengües als centres educatius


La Conselleria d’Educació ha presentat aquests dies el següent projecte que vos donem a conèixer esborrany de Projecte de decret pel qual es regula el tractament integrat de les llengües als centres docents no universitaris de les Illes Balears

Aquest Decret té com a finalitat aconseguir que els alumnes de les Illes Balears  adquireixin el domini de les dues llengües oficials i les competències adequades en la  llengua estrangera del projecte educatiu del centre.

Els alumnes d’educació infantil, d’acord amb l’article 18.1 de la Llei de  normalització lingüística, han de rebre l’ensenyament en la llengua oficial  escollida pels pares i s’han d’iniciar en l’altra llengua oficial i la llengua  estrangera a partir del segon cicle d’educació infantil.

Els alumnes d’educació primària han de rebre l’ensenyament en les dues llengües  oficials i en la llengua estrangera.

A l’etapa de l’educació secundària obligatòria, s’ha d’impartir en cada una de  les llengües oficials com a mínim una de les matèries següents: matemàtiques,  ciències de la natura i ciències socials, geografia i història. D’acord amb el  projecte de tractament integrat de les llengües del centre, es pot permutar la  llengua d’aprenentatge de les matèries abans esmentades al llarg de l’etapa.

Els alumnes de batxillerat han de cursar en les llengües oficials i en la llengua  estrangera, a cada un dels cursos, una o més matèries no lingüístiques del  currículum, en cada una de les modalitats de batxillerat, d’acord amb el projecte de  tractament integrat de les llengües de cada centre.

L’aprovació inicial del projecte de tractament integrat de les llengües del centre  correspon al Consell Escolar, el qual ha de tenir en compte l’opinió de tots els  agents de la comunitat educativa. El projecte aprovat inicialment s’ha de remetre al   director general d’Ordenació, Innovació i Formació  Professional perquè l’aprovi  definitivament.

Aprovació definitiva 
Per autoritzar el projecte de tractament integrat de les llengües, la Direcció  General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional ha de tenir en compte:

El compliment de la normativa vigent, el compliment del procés normatiu seguit per ser aprovat, l’adequació del projecte a la realitat del centre, altres aspectes que es considerin rellevants per a la viabilitat i l’efectivitat del projecte.

Anuncis

Posted on 27 Octubre 2012, in Notícies. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s