Manifest contra les retallades en Educació. Concentració 13 de setembre 2012


Dijous 13 de setembre a les 9.30, més d’un centenar de famílies, se concentraren a les portes de la Conselleria d’Educació per fer palès que aquest curs que comença, no és un curs normal i per reivindicar les mancances que es trobaran els nostres fills enguany a les aules, a conseqüència de les retallades.

Al llarg de la concentració, se va fer lectura d’un manifest expressant les reivindicacions de les famílies i a continuació, es va representar una performance inspirada en el famós curtmetratge “La cabina”. El nostre argument, es basava en la representació d’un dia qualsevol interpretant les limitacions d’aquell espai, com les mancances que poden patir els nostres fills. Amb aquesta acció, volem fer una vegada més visibles les mancances que pateixen els nostres fills a les aules.

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=8acd9d0227&view=att&th=139c0bdce85433f6&attid=0.3&disp=inline&realattid=f_h71p0s774&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8pBTN3Z9bQ5iZit9zUW-qr&sadet=1347910889358&sads=Fj0uvlNHssYedZcHTpJjXn-X6pA

MANIFEST EN DEFENSA D’UNA EDUCACIÓ DE QUALITAT. AIXÍ EL MEU FILL NO COMENÇA
La situació del sistema educatiu de les Illes Balears mai ha estat la ideal per tenir una educació de qualitat i equitativa. Sempre hem reclamat millores per facilitar una educació adaptada a les necessitats de l’alumnat, que permetés una atenció més individualitzada i que respongués a les necessitats educatives i socials de la nostra societat.

Però durant els darrers dos anys, els Governs, lluny de respondre a aquesta millora de l’Educació, han aplicat unes retallades en recursos que estan deixant el sistema educatiu en una situació molt precària i sense possibilitats d’obtenir aquesta educació de qualitat i equitativa que les famílies sempre hem reclamat.

L’increment de ràtios que s’està produint als nostres centres educatius, amb aules més massificades que poden arribar fins a 30 alumnes d’educació infantil i primària i fins a 36 alumnes a Secundària i 42 a Batxillerat serà molt perjudicial per l’atenció adequada dels nostres fills als centres educatius. Potser aquestes ràtios són legals per què han modificat la legislació per a què ho siguin, però en cap cas són les convenients. Duim anys reclamant una disminució de ràtios que permetin una millor atenció, no podem acceptar ara un increment de ràtios com aquest.

Per altra part, la disminució dels equips d’orientació, docents de suport i d’atenció a la diversitat no permetran atendre a l’alumnat amb més dificultats d’aprenentatge o amb discapacitats per que tenguin igualtat d’oportunitats amb la resta de l’alumnat. Volem una Educació inclusiva que permeti compensar les desigualtats per a què tots els alumnes tenguin igualtat d’oportunitats.

La conciliació de vida familiar i l’economia de les famílies ha estat atacada també per aquest Govern. L’increment de l’IVA sobre el material escolar, l’eliminació, reducció o impagament de les beques de menjador, beques de transport, aportacions als fons de reutilització de llibres de text, ajudes per activitats extraescolars, reforços educatius, etc… fan que moltes famílies tenguin dificultats econòmiques, que molts nins i nines no puguin participar d’aquests serveis i activitats.

Aquests serveis estan en perill de desaparició. No ho podem consentir si volem que tots els centres educatius donin les mateixes oportunitats a tots als ciutadans per tenir una educació i uns serveis de qualitat. Per aquest motiu, moltes famílies es plantegen avui si els seus fills estaran atesos en condicions als
centres educatius. Per això, moltes famílies s’han plantejat aquest curs per primera vegada que AIXÍ EL MEU FILL NO POT COMENÇAR

Anuncis

Posted on 17 Setembre 2012, in Notícies. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s