FAPA Mallorca dona suport i difon l’iniciativa de l’APIMA de l’IES Sineu: Així el meu fill no comença


A finals del curs passat l’AMIPA de l’IES Sineu va decidir en assemblea iniciar una campanya anomenada Així el Meu Fill no Comença per denunciar la situació precària en que començarà el curs que ve per les retallades de personal docent i increment de ràtios duits a terme per la Conselleria d’Educació als centres educatius de les Illes Balears.

La difusió s’ha fet a través d’aquesta carta dirigida a les AMIPA federades a Mallorca.

Benvolgudes companyes i benvolguts companys,

LA SITUACIÓ

El curs passat va ser un dels més difícils que ha viscut la nostra comunitat educativa. Les retallades ens han obligat a fer massa passes enrere, tantes que actualment el futur del nostres fills i filles està en perill.

És veritat que en temps difícils calen sacrificis i les famílies en sabem de sacrificis però les decisions que han pres els nostres governants s’han orientat de forma irracional cap a l’àmbit educatiu (o sanitari) malgrat juraven i perjuraven que MAI NO TOCARIEN L’EDUCACIÓ. A més, tot i les reivindicacions del poble, els governants han mantingut una política de manca de diàleg i no han escoltat ningú.

Per les informacions que ens arriben a la Federació sabem que la situació del curs que ve no millora. Ho anunciàvem ja a final de curs: l’augment de ràtios, la desaparició de suports als alumnes amb necessitats o la manca de suport als serveis complementaris (escoleta matinera, transports o menjadors), etc poden fer del curs 2012-13 un calvari que afectarà d’una manera o l’altra a TOTES LES FAMÍLIES.

LA IDEA

És per això que iniciatives com la que vos plantejam ara són benvingudes, perquè són un intent d’avançar-nos a les dificultats d’una forma diferent i sense perdre de vista el nostre objectiu principal que és LA DEFENSA DEL FUTUR DELS NOSTRES FILLS.

Els nostres governants han de saber que això que fan no ens agrada i que arribarem on faci falta. Han de saber que ells, potser, són els administradors però nosaltres no som titelles per a què ens demanin opinió sols cada quatre anys. Han de saber que ho tenim clar i que “AIXÍ EL MEU FILL NO COMENÇA”.

Aquesta iniciativa titulada “Així el meu fill no comença” consisteix en què els alumnes, amb el vist i plau de les famílies, no hi vagin al seu centre els dies de l’inici de curs i que el curs NO COMENCI AMB NORMALITAT. Aquesta iniciativa va partir de l’assemblea de l’IES de Sineu i ja s’han adherit altres assemblees com la de l’IES Josep Sureda i Blanes de Palma.

Amb aquesta iniciativa es vol captar l’atenció de la societat i enfocar les càmeres de la premsa, que cerca les fotos d’un inici de curs “normal”, cap a les famílies que reclamen pel futur dels seus fills i filles. Hem de fer visible la nostra preocupació.

EL NOSTRE PAPER

El paper de les APIMA seria el de donar suport i difusió a la iniciativa per a què tingui l’acollida i el suport necessaris a cada centre. Des de la FAPA, vos aconsellam començar amb la convocatòria d’una assemblea de l’APIMA oberta a tota la comunitat educativa (famílies, mestres i alumnes) els primers dies de setembre per a què es debati aquesta iniciativa i com participar-hi activament.

Si decidiu participar vos agrairem que ens ho comuniqueu per a tenir constància i donar-vos el suport que calgui. Heu de saber que ja hem fet una consulta als serveis jurídics de la Federació per a tenir la seguretat que no hi ha cap impediment legal per a dur endavant la campanya “Així el meu fill no comença”. Evidentment, si necessitau algun aclariment no dubteu en telefonar.

EL PAPER DE LA FAPA

Per la seva part la Federació dóna tot el seu suport a aquesta campanya i està a la disposició de totes les APIMA que vulguin plantejar els seus dubtes, reflexions i idees. Imaginació al poder.

En aquest sentit, per evitar que la campanya es converteixi en un dia sense escola i res més, la Federació va pensar que seria una bona idea que a més de no assistir a classe qui pugui hi participi en una concentració a davant la Conselleria d’Educació, al carrer Alfons el Magnànim de Palma, el dia 13.

És evident, essent dia 13 de setembre un dijous no ho tindrem fàcil, en especial les famílies amb alumnes als centres de primària o als centres de fora vila amb dificultats de transport. Així i tot, consideram prou important que la mobilització transcendeixi més enllà de la NO ASSISTÈNCIA a classe el primer dia i vos demanam que faceu un esforç i hi vengueu. Als pobles, si ho considerau oportú, es podria fer alguna concentració a un punt significatiu del municipi, l’assemblea de Sineu ho té pensat així. Imaginació companys, imaginació.

Per acabar sols recordar-vos que ens teniu a la vostra disposició en aquesta lluita comú pels nostres fills i filles, i no defalliu perquè aquesta és una carrera de fons a la que ens hem d’enfrontar amb serietat, coherència i unitat d’acció per aprofitar el poder que representen els milers i milers de persones que en formam part d’aquesta gran COMUNITAT.

… la lluita continua.

FAPA MALLORCA

Cartells de la campanya

Anuncis

Posted on 12 Agost 2012, in Notícies. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s