COAPA entrega més de tretze mil signatures contra les retallades en Educació


La Confederació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de les Illes Balears (COAPA), que representa, a través de les FAPAs de cada illa, a més de 250
associacions de pares i mares d’alumnes, ha fet entrega avui matí al Registre de la Conselleria de Presidència 543 fulls numerats amb tretze mil cent quaranta signatures del manifest PER UNA EDUCACIÓ EQUITATIVA I DE QUALITAT A LES ILLES BALEARS, NO A LES RETALLADES EN EDUCACIÓ.

Dites signatures, entregades per Jaume Ribas, President de COAPA Balears, i Vicenç Rodrigo, President de FAPA Mallorca, han estat recollides a les quatre illes per les FAPAs corresponents a través de les seves APIMAs associades. Encara que hi ha molts fulls de signatures pendents de recollir i es preveu poder fer una segona entrega de signatures abans de final d’any.

El contingut del manifest és el següent:

Els sotasignats recolzam la petició de COAPA en sol·licitud dirigida al President del Govern de les Illes Balears, Sr. José Ramón Bauzá, que destini el finançament necessari per deixar sense efecte les retallades en matèria educativa relacionades més endavant i es posin totes les mesures efectives necessàries per tenir una EDUCACIÓ DE QUALITAT I EQUITATIVA per a l’alumnat de les Illes Balears.

La inversió en Educació és l’única inversió rendible a la nostra societat per una sortida de la crisi duradora. Assegurar les expectatives de futur dels nostres fills i filles és el que mou a les  famílies en la defensa d’una EDUACIÓ EQUITATIVA I DE QUALITAT.

Les retallades aplicades pel Govern de les Illes Balears al nostre sistema educatiu posen en qüestió la capacitat de la nostra societat de donar aquesta educació als nostres fills i filles. Els retrocessos que pateixi l’Educació en els pròxims anys trigaran molts d’anys a poder ser compensats i hi ha el perill de perdre una generació dels nostres ciutadans que no estaran capacitats per dur endavant la nostra societat amb garanties d’èxit. La situació als centres educatius afectats per les retallades que detallam a continuació s’està tornant insostenible.

· Les retallades o desaparició de les dotacions econòmiques per a les entitats que hi desenvolupen activitats (sobretot Associacions de Mares i Pares i les seves Federacions) i dels serveis complementaris dels centres educatius posen en qüestió la viabilitat d’aquests serveis complementaris i de les mateixes entitats associatives que faciliten la conciliació de la vida familiar de l’alumnat. En aquests moments, han començat a desaparèixer dels centres educatius serveis com escoles matineres, menjadors escolars, transport escolar, activitats extraescolars, etc…, així com també les activitats de formació i participació de les famílies que milloren la col·laboració entre famílies i centres educatius.

· Les retallades de les plantilles de personal docent i de suport, l’increment de ràtios a les aules i la decisió de no cobrir les baixes dels docents inferiors a un mes empitjoren la qualitat de l’educació i l’atenció a l’alumnat dificultant els desdoblaments, els suports i l’atenció individualitzada als alumnes mes necessitats.

· L’eliminació dels programes de suport i de reforç educatiu als alumnes que tenen més dificultats d’aprenentatge (PROA, PRA, etc…) dificulten l’equitat del sistema i l’assoliment del nivell educatiu necessari per a tot l’alumnat.

· Els retards i els impagaments de la Conselleria de les dotacions econòmiques als
centres educatius i de les ajudes de transport, menjador, llibres de text, etc… posen en situació de dificultat a molts de centres afectant directament a la seguretat i confort dels alumnes als centres educatius (seguretat contra incendis, calefaccions, subministraments, materials de suport, etc…)

Mentre tant, els nostres governants estenen cortines de fum generant conflictes inexistents com el de la llengua per emmascarar la seva incapacitat de garantir aquesta educació de qualitat que les famílies reclamam. No hem de permetre que ens desviïn l’atenció del que és realment necessari. Per aquest motiu donam el nostre suport a aquestes reivindicacions.

Anuncis

Posted on 5 Juliol 2012, in Notícies. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s