CEAPA ADVERTEIX QUE LA GRATUÏTAT DE L’ENSENYAMENT ESTÀ EN PERILL


79 delegats i delegades que representen a les federacions i confederacions d’APIMA de l’escola pública de tot l’Estat han participat avui a Madrid a la XLII Assemblea General de CEAPA. Aquesta Assemblea ha aprovat la gestió de l’actual Junta Directiva i el pla d’activitats per al curs escolar 2012-2013, i ha triat una nova junta directiva.

El president de CEAPA, Jesús M. Sánchez, ha advertit que la gratuïtat de l’educació pública està en perill, ja que les famílies estan assumint el pagament de molts serveis educatius que estan deixant de ser costejats per les administracions educatives, com els llibres de text , el menjador escolar, les activitats extraescolars i els suports educatius.

Sánchez ha criticat que responsables educatius de diferents comunitats autònomes i del partit al Govern facin declaracions en el sentit que ha de deixar de ser gratuïta l’educació no reconeguda com a obligatòria per la Constitució. També ha censurat que algunes comunitats autònomes estiguin establint diferents tipus de copagament en FP i Batxillerat, fins ara gairebé totalment gratuïtes.

Sánchez ha deixat clar que aquesta organització s’oposarà a qualsevol iniciativa que atempti contra el dret a l’educació i la igualtat d’oportunitats de tots els nins i nines, i s’ha preguntat com augmentarem el nombre de titulats en educació secundària tal com ens exigeix l’Estratègia Europa 2020, al compliment d’objectius Espanya s’ha compromès en el si de la Unió Europea.

El president de CEAPA ha mostrat la seva por davant el pla del Govern d’Espanya que, segons es desprèn d’una actualització del Pla d’Estabilitat que el Govern de l’Estat ha enviat als organismes europeus, preveu deixar d’invertir 1 de cada 5 cinc euros en Educació per baixar des del 4,9% del PIB el 2010, fins al 3,9% el 2015. 11.000 milions d’euros menys.

D’altra banda, Sánchez ha criticat que el Govern vagi a “buidar de contingut” Educació per a la Ciutadania i els Drets Humans, assignatura que no ha generat cap conflicte en els centres educatius i que promou valors com el respecte a la diversitat, el que ha atribuït al fet que el Govern vol acontentar a l’extrema dreta i la jerarquia de l’Església Catòlica. El president de CEAPA ha cridat l’atenció que, però, no s’hagi modificat la situació de l’assignatura de religió, que la Confederació vol que surti de l’horari lectiu. CEAPA proposa que el professorat de religió sigui sostingut per cadascuna de les confessions religioses, en lloc de l’Estat, de manera que aquests diners pugui destinar al manteniment d’activitats i serveis educatius.

En l’acte d’obertura de l’Assemblea, ha intervingut Alfons González Bell de Mendoza, director general d’Avaluació i Cooperació Territorial del Ministeri d’Educació, qui ha manifestat que el Govern s’ha vist “obligat a prendre mesures d’urgència per estabilitzar el país” .

A més de la reelecció del president, que pertany a la Federació d’AMPAS de Lleó “Sierra Pambley”, l’Assemblea de CEAPA ha nomenat Jesús Salido Navarro, de la Federació de APAS d’Aragó (FAPAR), com a vicepresident de CEAPA, a Núria Buscató Cancho, de la Federació d’AMPAS de Ceuta, com a secretària general; i a Eusebi Dorta González, de la Federació de APAS de Tenerife (FITAPA), com a tresorer.

En representació a les Illes Balears han assistit Jaume Ribas President de COAPA BALEARS, Conchi Romero de FAPA EIVISSA i Carmen Aguado que ha estat designada vocal autonòmica de Balears.

La Junta Directiva de CEAPA queda composta per les següents persones:

Jesús M. Sánchez Herrero, president
Jesús Salido Navarro, vicepresident
Núria Buscató Cancho, secretària general
Eusebio Dorta González, tresorer
Juan Manuel Jiménez Lacalle, vocal d’Andalusia
José Pascual Molinero Casinos, vocal d’Aragó
Elena González Fernández, vocal d’Astúries
Carmen Aguado Cabellos, vocal de Balears
Natalia García Pérez, vocal de Canàries
Juan Antonio Vilches Vázquez, vocal de Cantàbria
Jose Luis Lupiáñez Salanova, vocal de Castella-la Manxa
Emilia Ruiz Acitores, vocal de Catalunya
Silvia Caravaca Mesalles, vocal de Catalunya
Mustafà Mohammad Mustafà, vocal de Ceuta
Petra Angeles Palacios Cuesta, vocal de la Rioja
José Luis Pazos Jiménez, vocal de Madrid
Andrés Pascual Garrido Alfonso, vocal de Múrcia
Virginia Pelluz Huertas, vocal de Navarra
Queden per designar els vocals de la Comunitat Valenciana i Galícia

Anuncis

Posted on 12 Juny 2012, in Notícies. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s