II Jornades Família i Escola dies 27 i 28 de maig 2011


Dia 27 i 28 de maig tendran lloc les II Jornades Família i Escola, que es faran simultàniament a Palma, a l’edifici de Sa Riera de l’Institut de Ciéncies de l’Educació, a Eivissa i a Menorca (a les seus de la UIB).
La iniciativa d’aquella primera jornada sobre relacions entre pares, mares i escola que es va fer per l’octubre del 2009 al IES Bendinat ha tengut continuitat, demostrant que el tema de la participació de les famílies a l’escola no és una curolla passatgera d’una guarda de pedagogs i professors, pares i mares implicats. De fet, els especialistes en educació estan cansats de predicar -i des de fa molts d’anys- la importància cabdal de la participació de les famílies i del treball cooperatiu entre docents i pares i mares en el sistema educatiu. Tanmateix, el treball a fer, les dinàmiques a canviar, les formes de relacionar-se amb l’altra… segueixen anant en direcció contrària -encara que menys- a les que haurien de ser. Els interrogants, tant per part d’uns i altres són encara molts: quin és el rol de les APIMA a les escoles? quin ha de ser el rol dels pares i mares a l’escola? què vol dir treball cooperatiu? com posar-lo en marxa? de quina manera poden les famílies participar a l’escola? i en quins àmbits? Són components els pares i les mares per a participar en l’escola? a qui correpon dinamitzar les famílies? …
Aquests i altres dubtes són els que es plantejaran a les II Jornades Família i Escola. A través de la posada en comú d’experiències i coneixements i del debat entre els representants dels membres de la Comunitat educativa, les Jornades pretenen ser un espai de reflexió i debat que permeti crear iniciatives encaminades a millorar l’educació dels nostres fills a través de la participació activa i efectiva de tots els actors que intervenen: pares i mares, directors i equips directius; professorat, alumnat, comunitat i entitats socials, i administració.
Programa_Eivissa
Programa_MenorcaPrograma_Mallorca

Anuncis

Posted on 2 Mai 2011, in Notícies. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s