Recomanacions de COAPA per triar el centre educatiu dels nostres fillsLA COAPA ANIMA ALS PARES A VISITAR ELS CENTRES EDUCATIUS PROPERS AL LLOC DE RESIDÈNCIA PER DECIDIR L’ESCOLARITZACIÓ DELS INFANTS.
Des de la Confederació de Pares i Mares d’Alumnes de les Illes Balears –COAPA BALEARS i les seves Federacions associades volem recomanar una sèrie de criteris als pares en el procés de selecció de centre educatiu per els seus fills ara que s’inicia el procés d’admissió d’alumnes per el Curs 2011/2012.
– Proximitat al lloc de residència. Elegir centres educatius pròxims al lloc de residència permet una millor organització de l’horari familiar evitant desplaçaments en transport mecanitzat i reduint el temps necessari de trasllat. Al mateix temps, afavoreix la relació dels nostres fills/es amb els amics i amigues de l’escola fora de l’horari escolar i la participació a les activitats del centre i del barri o poble.
– Coneixement del centre. Visitar el centre i conèixer el seu projecte educatiu, activitats, serveis complementaris, nombre d’alumnes per aula, etc… La majoria de centres públics són de gran qualitat i disposen dels serveis complementaris necessaris per conciliar la vida familiar i laboral dels pares i mares (escola matinera, menjador, activitats extraescolars, etc…)
– Participació en la vida del centre educatiu. Tots els centres educatius disposen dels òrgans de participació de les famílies en la vida escolar dels nostres fills/es (AMIPAs, Consells Escolars, etc…). La participació dels pares i mares ajuda a fer que el centre sigui també nostre i no només el centre dels nostres fills/es. Al mateix temps, podem col•laborar en la millora del centre i de la formació dels nostres infants coordinant l’educació que donam als nostres fills/es a la família i la que reben al centre educatiu.
Al mateix temps volem recordar als pares que s’ha de presentar tota la documentació necessària, juntament amb la sol•licitud, al primer centre d’elecció abans de dia 3 de maig.
Per altre part, volem recordar als pares i mares que no estan obligats a satisfer cap tipus de quotes o pagaments de reserva de plaça a cap centre educatiu. El procés d’admissió d’alumnes està regulat i subjecte a una baremació de puntuació en funció de la documentació aportada. És del tot il•legal el cobrament d’aportacions obligatòries per part dels centres concertats ja que són sostinguts amb fons públics per garantir la gratuïtat de l’educació i no poden excloure ni discriminar a cap alumne pel fet que es negui a satisfer cap quota.
Volem aprofitar també per reclamar a la Conselleria la modificació de la zonificació escolar, sobre tot al municipi de Palma, però també a altres municipis grans per fer-la més racional. La presència de tres zones d’escolarització, que a la pràctica es converteixen en una, a un municipi de l’extensió i població de Palma provoca que hi hagi alumnes que no aconsegueixin places als centres més propers al seu lloc de residència i hagin de realitzar grans desplaçaments per arribar a les seves escoles, amb els problemes d’organització que això representa per a les famílies i de relació dels alumnes amb els seus companys i companyes de l’escola.
També reclamem l’eliminació dels criteris complementaris de baremació el punt extra que poden adjudicar els centres educatius a lliure discreció ja que això representa a la pràctica la selecció dels alumnes per part dels centres educatius provocant els ja contrastats desequilibris en la distribució dels alumnes entre els centres educatius de la nostra comunitat.

Anuncis

Posted on 12 Abril 2011, in Notícies. Bookmark the permalink. 1 comentari.

  1. Miquel Àngel Guerrero

    Molt bones recomanacions, sobre tot la de “Conèixer el centre”. No hi estam acostumats i normalment ens fiam de referències de coneguts i veinats. Si els centres públics vessin que els pares ens preocupam pel projecte educatiu del centre a l’hora de triar-lo, ens veureien d’una altra manera i coses com les jornades de portes obertes abans de les matrícules se farien més habituals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s