Taller de competències bàsiques per ser… encara més competentsNingú podrà dir que no som competents per educar els nostres fills, però moltes vegades ens entren dubtes sobre si ho fem bé, i sobre tot, si podriem fer més, si podriem millorar. Per això es va organitzar el taller de treball en competències bàsiques en l’escola i la família. Els objectius del curs eren múltiples, però principalment, es tractava d’explicar als pares i mares què és això de les competències bàsiques de les que tot el professorat en parla, però també, d’explicar al professorat de quina manera poden “aprofitar” les famílies i l’espai domèstic, en el que els mestres no hi entren, per a treballar les competències bàsiques.
Amb una mescla de sessions teòriques i tallers pràctics a base de dinàmiques grupals, mares, pares, mestras i mestres pogueren tenir un espai en comú per reflexionar, debatre, compartir experiències, inquietuds i idees interessants per a l’educació dels infants.
Les dues primeres sessions més teòriques, a mans de Magdalena Oliver i Ma.Antònia Soberats, tenien l’objectiu de posar en situació als participants sobre el tema de les competències: què són, on i com s’apliquen, en quin marc legislatiu… La informació necessària per comprendre un tema tan d’actualitat com el darrer informe PISA, o per entendre també alguns canvis metodologics que s’estan implementant en els centres.
La sessió de na Magdalena Estelrich va donar peu als tallers pràctics de la programació per competències a l’aula, i al taller sobre el treball en competències a la família, que va dinamitzar na Carmen Nieto. Amb força experiència en la formació de pares i mares, Carmen Nieto va ensenyar a prendre consciència de com educam i què ensenyam amb nostres fills amb accions tan simples i quotidianes com decorar la casa per Nadal o fer un pastis. Finalment, na Mònica Martin, va reagrupar de nou famílies i professorat per veure les experiències actuals que ofereixen idees molt valuoses per aplicar tant a l’escola com a casa.
Mentres es prepara una nova sessió d’aquest taller, en el 2011, aqui teniu els materials del curs i vos animam a utilitzar-los i fer córrer la veu a les vostres apimas, entre els vostres col.legues mestres, però sobre tot, vos convidam a reflexionar i a descobrir les infinitats possibilitats d’aprenentatge que ens ofereix el simple fet de viure!
Les competències bàsiques en el marc europeu_MA Soberats
presentacio_magdalena Estelrich
Trabajo con las familias CCBB
Presentacio_Monica Martin
graella de reflexio_MMartin

Anuncis

Posted on 13 Desembre 2010, in Notícies. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s