Fracas escolar: a quin punt mos trobam?


Els dies 26, 27 i 29 d’octubre vàren tenir lloc les reunions a Mallorca, Menorca i Eivissa del Fòrum de la Ciutadania per avaluar el Fracàs Escolar i les polítiques per combatre’l.
Tot i que encara no hi ha conclusions definitives, els primers resultats varen ser, segons els comentaris dels representants de les federacions majoritàries de pares i mares d’alumnes, que fan falta molts i molts de canvis. La problemàtica no sembla tenir com a únic responsable la gestió que fa l’administració educativa (administració, professorat, direccions de centre…), sinó de la societat en general (famílies, mitjans de comunicació, altres institucions públiques…). Faria falta un gran canvi de valors, que exigeix la implicació responsable de tothom; un major compromís de les institucions, especialment en la inversió (en infraestructures, en formació de professorat, en creació de nous cicles formatius, etc.) i una major participació de les famílies i la comunitat en l’objectiu comú d’assegurar un futur millor als nostres fills.

En relació a aquest tema, s’ha publicat un treball sobre el Fracàs escolar a Catalunya interessant per les seves conclusions i que pot oferir algunes pautes per aquest canvi que necessitam.
Fracas escolar? la solució inesperada del gènere i la coeducació

Anuncis

Posted on 4 Novembre 2010, in Notícies. Bookmark the permalink. 1 comentari.

  1. Hem pareix molt interesant la feina que està fent na Maria Antònia Gomila per dinamitzar les APIMAs, potser calgui més difussió d’aquest blog ?
    El llibre que recomana , sobre el fracàs escolar, crec que és indispensable de tenir en conte si volem entendre quins han de ser els canvis per evitar aquest “fracàs escolar”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s