LA PREOCUPACIÓ PER LES RETALLADES DE LA LES RETALLADES DE LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ


Aquest dissabte dia 24 de juliol, la Confederació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de les Illes Balears va celebrar la seva assemblea anual al CEIP Miquel Porcel de Palma. A l’Assemblea hi participaren els representants de les FAPA de Mallorca, Menorca i Eivissa amb els seus presidents Jaume Ribas, Manoli Ocaña i Toni Pomar al cap respectivament, i el president de COAPA, Fernando Martín.
Durant l’Assemblea, tots els representants expressaren la seva preocupació, propera a l’indignació, per les retallades de finançament que es preparen al sistema educatiu de les Illes Balears, tant pel que fa a la construcció i reforma de les instraestructures educatives, de personal docent, de programes educatius i de serveis complementaris als centres educatius.
Però especialment, per la situació en que quedarà el moviment de pares i mares d’alumnes, donat que en aquests moments encara no s’han convocat les subvencions i ajudes que reben les associacions i federacions d’associacions de pares i mares per desenvolupar les seves activitats de formació i participació de les famílies dins la vida educativa dels nostres fills. És especialment crítica la situació de les Federacions que han hagut de reduir les seves activitats i serveis destinats a aquests objectius.
Aquesta situació denota el poc interès per part de les institucions en el foment de la participació i la formació de les famílies com un dels components fonamentals de la comunitat educativa i un dels factors amb més influència en el rendiment escolar dels alumnes com indiquen tots els estudis sobre fracàs escolar.

Més enllà d’aquest poc interès que es mostra envers les activitats de pares i mares, resta la preocupació també de moltes associacions, que compten amb aquesta entrada d’ingressos anuals per dur a terme activitats de gestió als centres, com extraescolars, matinera o menjadors. Activitats que de cap manera corresponen a una apima i que generalment s’han assumit davant una situació en què l’administració no vol, no pot o no li interessa assumir la seva responsabilitat.

Anuncis

Posted on 2 Agost 2010, in Debat. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s