“Com educar, com ensenyar, com aprendre”


Com educar, com ensenyar, com aprendre

Com educar, com ensenyar, com aprendre


La UIB, a iniciativa de tota una sèrie d’experts en el món de l’educació, i en col.laboració amb Radio Calvià han editat un document d’audio que conté interessants reflexions d’aquests experts sobre educació, ensenyament i aprenentatge, mètodes i tècniques i en general, idees, opinions, resultats d’estudis que ens poden oferir pautes i models interessants per millorar l’educació dels nostres fills, poder ajudar-los i saber detectar i reconduir problemes.
El document, que podeu trobar a la pàg web de l’ICE (www.ice.uib.cat) . Hi podreu sentir les opinions de na Rosabel Rodriguez, psicopedagoga i professora de psicologia de la UIB, que ha treballat en estudis sobre convivència i comportament a les escoles de les IB y en temes de psicologia del desenvolupament i l’educació. També podem sentir n’Irene Balaguer, pedagoga, mestra i especialista en educació infantil i també directora de l’associació de mestres Rosa Sensat, i professora de la Universitat de Vic. La seva especialitat va dirigida a l’educació dels més petits (menors de 3 anys). Podem escoltar també al professor Antoni Ballester, que sempre com a docent en tots els cicles educatius té una llarga trajectoria de treball i recerca amb les famílies i amb les APIMA.
Una altra de les expertes a qui podem sentir parlar d’educació és na Maria del Cristo Alonso, de Tenerife, on han posat en marxa les metodologies i tècniques d’ensenyament propostes pel professor Ballester. Altres experts són en David de Prado, na Maria Antònia Ferriol, en Fermín M. González, en Manuel Rico i n’Alberto J. Cañas.
En definitiva, un ric material per escoltar i reflexionar.
Assegurau-vos d’instal.lar el Quick Time per poder-ho sentir! Però si no ho podeu sentir, es pot descarregar tot el CD al vostre ordinador.

Anuncis

Posted on 18 Mai 2010, in Recursos and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 1 comentari.

  1. Ja he acabat d’escoltar aquestes més (!) de tres hores d’entrevistes i la veritat és que m’han sorprès gratament. És més, a mesura que avançava en les audicions m’interessava encara més. Ho dic perquè al començament les recomanacions (de na Rosabel Rodríguez, crec) amb això de no perdre la calma quan el menut fa una rebequeria, no m’han aportat gaire. Vull pensar que tots el pares tenim clar que no hem d’escridassar l’infant en aquestes situacions, no? El problema és que sovint els pares anam estressats i aleshores, lògicament, perdem els papers. Els pares som humans (també sagnam quan ens punxen!), i com a tals NO som perfectes, i ens emportam els problemes de la feina a casa, les preocupacions personals, les angoixes, les penes, ens aclaparen i no ho podem amagar. Molt malament si un rebequeria ens agafa en aquestes circumstàncies 😦 Per això més valdria aconsellar als pares que ens relaxéssim, perquè com diu n’Antoni Ballester, si estam descansats, actuam millor. Al cap i la fi, és un poc el que ens diu el sentit comú, i el que n’Irene Balaguer (aquesta m’ha agradat) diu que hem d’utilitzar més per educar els nostres fills.

    Tota la part d’aprenentage significatiu i mapes conceptuals m’ha encantat i, sabent que a Mallorca tenim tot un expert en la matèria (n’Antoni Ballester) trob que l’hauríem d’aprofitar més (tot i que llegint el seu llibre digital ja tendríem una idea bastant aproximada de tota aquesta teoria). No sé, quelcom per apropar aquests coneixements als pares, alguna cosa potser tipus conferència, seminari, taller, … És una idea 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s