Idò ja no hi ha pacte!


Fa un parell de dies el PP va rebutjar la proposta del Pacte per l’educació que havia presentat el Ministeri.
Siguin quins siguins els arguments d’una i altra banda, la veritat és que tot i que pràcticament tots els sectors relacionats amb el món educatiu reclamen la necessitat d’un pacte que doni estabilitat al sistema educatiu, el rebuig a la proposta -suposadament consensuada amb les entiats socials i polítiques- ha deixat la comunitat educativa entre tèbia i freda.
Des de molts d’àmbits es té la impresió que dels 148 punts i 12 objectius que contenia el document, molts no agradaven i molts d’altres eren massa imprecisos i generalistes, precisament perquè intentar contentar a tothom, partint de punts de vista completament oposats no pot donar com a resultat més que vaguetats i generalitats.
Això no lleva que no continui essent del tot necessari fer un pacte per l’educació, o sí més no, prendre mesures valentes i clares per a millorar el sistema educatiu que tenim. Una d’elles (si no la primera) és precisament assegurar un bon finançament i racionalitzar-ne la gestió per tal de poder posar en marxa actuacions que contribueixin realment a millorar el sistema educatiu. I sobre tot, cal mullar-se. Cal decidir d’una forma clara si s’aposta per un ensenyament públic de qualitat o per un model privat, si s’aposta per un model de gestió eficaç i democràtic o no, si s’aposta per un model d’avaluació eficaç de tot el sistema educatiu, si s’aposta per la formació i reciclatge del professorat, si s’aposta per la participació real de les famílies, si s’aposta per la formació professional… i tot això amb mesures concretes (dins el que es pugui).

Anuncis

Posted on 10 Mai 2010, in Notícies. Bookmark the permalink. 1 comentari.

  1. Per que sigui un vertader pacte, s’ha de començar per les entitats socials de la comunitat educativa. No té sentit intentar un pacte polític al que després ens haguem d’unir els altres.

    Si el Conseller ho intenta a Balears, esper que comenci pel Pacte Social, així, un cop d’acord la comunitat educativa, cap partit polític podrà quedar defora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s