Curs sobre Xarxes Socials per a famílies i professors


Curs Xarxes Socials

Curs Xarxes Socials


Dia 10 de maig comença el curs sobre Xarxes Socials (programa) per a famílies i mestres i professors de secundària que fan conjuntament l’Institut de Ciències de l’Educació i COAPA.
Què fan els nostres fills a la xarxa? com l’utilitzen?, amb qui contacten?, què pengen a la xarxa? Tot i que cada vegada coneixem més i millor Internet no sempre sabem com actuar correctament en temes de seguretat i un ús correcte. Precisament perquè fem un ús corrent de la xarxa, assumim que ho fem bé. De la mateixa manera, assumim també que els nostres fills saben utilitzar internet. Però quins són els límits? els coneixem? coneixem els perills que suposa un ús incorrecte? li sabem treure tot el profit que ens pot oferir?
Aquest curs es planteja amb l’objectiu d’oferir als pares i mares eines per saber utilitzar la xarxa i per poder ensenyar als seus fills i filles a utilitzar-la. Conèixer els recursos que poden ajudar a millorar el coneixement dels nostres fills (i els nostres, és clar), conèixer els riscos de l’abús. Les xarxes socials poden ser una potent eina d’aprenentatge, comunicació i sociabilitat que ofereix múltiples recursos interessants. Sols cal saber quins són, com són i com s’utilitzen. Això és el que es pot aprendre en aquest curs.

Anuncis

Posted on 26 Abril 2010, in Notícies. Bookmark the permalink. 5 comentaris.

 1. Sembla un curs ben interessant. Els nostres fills, infants i joves en general, dediquen moltes hores a aquestes xarxes i ho fan tots sols dins espais en els quals és més difícil donar una orientació i una opinió. És bo conèixer aquests nous recursos, ajudar-los a posar-hi un poc d’ordre i orientar-los dins el món virtual per saber també estar dins el món real.

 2. Cristina Conti

  Està siguent molt interessant,una llàstima que no hi hagi mes assistents. M’estic posant definitivament al dia. Enhorabona per iniciatives com aquesta.

  • Moltes gràcies, de fet, el curs està essent i promet seguir essent ben interessant, més pel que aprenem els pares del funcionament de les xarxes que pel que podrem arribar a controlar dels nostres fills. De fet, aquesta és la intenció! Si nosaltres no “entenem” ni sabem com funciona, els nostres fills mai mos veuran com un referent per a resoldre els seus dubtes, ni veuran la necessitat de comentar amb nosaltres què fan a la xarxa. Si es pensa bé, és una càrrega més a la nostra tasca com a pares i mares: ara ens cal conèixer la xarxa! com si no en tenguessem prou! Però ens ofereix vies de comunicació amb els nostres fills que mos poden ajudar a acostar-mos a entendre’ls millor i saber educar-los millor.
   De totes maneres, també en aquest curs aprendrem com utilitzar-la i fer-la útil. Ens alfabetitzarem i deixarem de ser un poc menys “immigrants digitals” 🙂

 3. Excel·lent el curs. Potser ens falta una mica més d’alfabetització digital. Els pares i mares també n’hem d’aprendre.
  Coses que hem aprés fins ara importants: L’ORDINADOR MAI A L’HABITACIÓ, SEMPRE A UN ESPAI COMÚ DE LA CASA.
  I no es pot reprimir la necessitat dels nostres fills de visitar internet, els hem d’ensenyar quins són els perills i quines coses han d’evitat. És el mateix que feim al carrer, no passar sense mirar, no parlar amb extranys, etc… Aleshores, per què no ho feim també a Internet ?

 4. Aqui teniu un link amb l’article de dbalears que en parla del curs
  http://dbalears.cat/arxiu/pdf/880/6

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s