Banc de temps del Cercle matern: una altra manera col.lectiva de viure la maternitat i d’ajudar-se


Carmen Sasieta. Maternidad

Carmen Sasieta. Maternidad

L’Associació Círculo Materno ha posat en marxa una iniciativa curiosa però que està agafant força avui dia. Un banc de temps per intercanviar bens i serveis sense la intervenció de diners. Els objectius que persegueixen amb aquesta idea és la de donar suport a la maternitat i les relacions de col.laboració i ajuda entre mares i les seves famílies. Que no tenc amb qui deixar els nins un dia? idò al Banc de temps hi puc trobar algú que m’ajudarà, que, en un altra moment, pot necessitar que l’ajudi a fer el pastis d’aniversari de la seva nina. Que no sé què fer-ne del cotxet de bebé pràcticament nou que ja no utilitzo? idò al Banc hi pot haver algú que en necessiti i m’ho bescanvii per un joc de pijames de 4 anys.

Una mescla entre el reciclatge i  l’intercanvi que fomenta valors com compartir, ajudar, ser solidari, cobrir necessitats… en definitiva, construir xarxa social que ajuda a cohesionar la societat. La iniciativa no és nova. Els mercadets d’intercanvi, els bancs de temps i iniciatives d’aquest estil n’hi ha per tot el món, i sorgeixen -en els llocs més “desenvolupats”, en situacions de crisis o en àmbits socials en dificultats. Però va creant unes dinàmiques ben positives: permet conèixer gent nova, intercanviar coses, serveis i experiències.

L’Ajuntament de Palma i la Xarxa Municipal de Bancs del Temps hi col.laboren també. La cita serà dilluns que ve (coincidint amb el dia de la dona) en el centre Flassaders (C/Ferrería nº10 Palma de Mallorca). A les 18,30h faran la presentació del Banc de temps del Cercle matern, format per un conjunt de mares inquietes amb bones idees. A les 17,30h el Cercle matern farà una exposició i xerrades informatives sobre bones pràctiques de criança maternal.

Al llarg del dia hi haurà un mercadet d’intercanvi d’objectes en bon estat i  relacionats amb la criança. Tothom està convidat a dur allò que ja no utilitzeu i bescanviar-ho per altres coses que sí pogueu necessitar. El local d’aquest Cercle Matern està al casal de la dona (c/Foners nº 28 de Palma de Mallorca) i es reuneixen cada dimarts i dijous de 16,30 a 20,30h.

Telfs: 971603193 i 670478434

Anuncis

Posted on 5 Març 2010, in Recursos and tagged . Bookmark the permalink. 3 comentaris.

 1. Me parece una iniciativa excelente!!!, yo trabajo con grupos de mujeres, maternidad, crianza….os agradecería me facilitaseis listados,o correos o pagina web si teneis para poder ponernos en contacto y de paso facilitar la dirección a otras mujeres interesadas en formar parte de la red.

  Un saludo y MUCHA SUERTE.

 2. Hola!
  trobo molt interessant la vostra iniciativa, felicitats! sabeu si hi ha algun banc de temps i d’intercanvi relacionat amb la maternitat a Catalunya?

  gràcies! i molt sort

  • Sí que n’hi ha. A Barcelona, al barri d’Horta existeix un projecte que es diu “Entremares” però està molt orientat a les famílies monoparentals, per coordinar ajuda -entre les mateixes mares- quan les mares necessiten algú que els pugui guardar els infants durant un breu temps.
   Després hi ha els “Espais-nadó”, a nivell municipal (és a dir, des dels Ajuntaments), que se sembla molt a l’experiència que està organitzant l’IEPI aqui a les Illes Balears, i que es diuen precisament “Espais familiars”. Són espais de trobada on pares i mares (i els seus nadons) poden intercanviar experiències, dubtes i consells (i fins i tot coses). Són espais amb els que es pretén oferir algun tipus de formació als pares i mares novells però a través de l’intercanvi amb els mateixos pares i mares. A Mallorca té molt bona acollida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s