L’educació i formació del capital humà és bàsic per sortir de la crisi


Ahir es va presentar l’informa del CES (Consell Econòmic i Social d’Espanya) titulat “Sistema educativo y capital humano”. Una vegada més es va sentir a parlar, ara en boca  del president del CES, el Sr. Marcos Peña, de la necessitat urgent d’assolir un consens en l’àmbit de l’educació a través d’un pacte que aporti estabilitat al sistema educatiu. Una estabilitat cabdal per millorar les dolentes puntuacions del país en matèria educativa.

Què és necessita per això? Marcos Peña ho resumí ben bé: entendiment (polític), cooperació (en l’aplicació) i voluntat i compromis social. I tot això, passa per potenciar una Formació Professional ajustada a un mercat laboral que, com va indicar, pateix la desconexió entre un model d’ensenyament -molt teòric i orientat a l’àmbit humanistic i artístic- i les necessitats de les empreses i del mercat. Hi hauria molt a discutir sobre aquest punt, però el que sí és important del seu discurs, és la importància d’estructurar una oferta de formació professional de qualitat que no suposi “l’alternativa” als que “no volen seguir estudiant”.

Anuncis

Posted on 26 gener 2010, in Debat and tagged . Bookmark the permalink. 1 comentari.

  1. I no s’ha d’oblidar un aspecte important que s’ha de generar des de l’educació de grau superior (sigui universitària o de formació professional) que és el de servir de motor d’innovació per fer avançar la nostra economia i societat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s