BASES DE COAPA PER A UN PACTE SOCIAL PER L’EDUCACIÓ


Les anades i vingudes legislatives dels diferents Governs dels darrers 30 anys, tant estatals com balears, la manca d’inversió i planificació i els canvis econòmics i socials profunds que ha sofert la nostra societat, han duit al nostre Sistema Educatiu a una situació precària, amb un resultats acadèmics que ens situen a la cua dels països del nostre entorn.

Davant les propostes de Pacte Social i Polític per l’Educació que en els darrers temps han sorgit, tant des del Ministeri d’Educació de l’Estat Espanyol i la Conselleria d’Educació de les Illes Balears, com de les diferents entitats de la Comunitat Educativa, les confederacions d’associacions de pares i mares d’alumnes (CEAPA a l’estat i COAPA  a les Illes Balears, entre d’altres) s’han preocupat per expressar quines són les bases necessàries per a que el Sistema Educatiu resolgui els problemes que té plantejats.

A l’hora, han lamentat que les iniciatives per aquest Pacte per l’Educació hagi començat per un acord polític i no amb un acord amb les organitzacions educatives i socials, que hauria d’haver estat la primera passa per consensuar tant un diagnòstic real de la situació de l’educació com les línies d’actuació necessàries.

I és que les propostes que plantegen els diferents partits són tan distintes que arribar a un consens serà complicat. La premsa d’avui es fa ressò de la diversitat d’opinions respecte a l’ampliació/reducció del Batxillerat i la secundària.

El que proposen tant COAPA com la confederació estatal, més enllà d’un consens en les línies polítiques i estratègiques, és el de conscienciar a tota la societat de la seva responsabilitat en l’educació i evitar missatges contradictoris que sols són un entrebanc en la ja complicada tasca de l’educació dels infants i joves.

Si voleu llegir quines són les propostes de COAPA, clicau aqui: BASES COAPA PACTE EDUCACIÓ

Anuncis

Posted on 26 gener 2010, in Debat and tagged , . Bookmark the permalink. 1 comentari.

  1. Llegint la notícia del diari, flip bastant amb el que diu aquest d’Escola Catòlica (una tal Marc González) sobre el batxillerat, que és massa curt, perquè ara se fa en dos anys el que abans se feia en quatre (tres de BUP i un de COU). Aleshores, això vol dir que el que fèiem en 14 anys (EGB), ara ho fan en 16 anys? Estam xerrant dels mateixos continguts?
    Sempre havia cregut que el 3er i 4rt d’ESO se corresponien al 1er i 2on de BUP, no tan sols per l’edat dels nins, sinó també pels continguts. Segons el que diu, resulta que allargar l’ensenyament obligatori 2 anys, suposa que el nivell dels nins d’ara als 16 anys és el que teníem nosaltres als 14. No m’ho puc creure =:-O
    I seguint el raonament, als qui volen fer batxillerat, els hem de presionar per recuperar aquests 2 anys per mor d’una ESO massa relaxada. No me quadra 😦
    Si això és vera, me sembla molt fort.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s