L’aportació de les APIMAs als pressupostos d’educació de la Conselleria


Les APIMAs són un instrument de participació de les famílies a l’escola, i aquesta participació va molt més enllà de “organitzar i gestionar activitats extraescolars”, “contribuir econòmicament en material de l’escola, sortides i activitats complementàries”, “gestionar menjadors i escola matinera”, etc. Moltes de les APIMAs d’avui dia s’han convertit en empreses gestores d’activitats que l’Administració té l’obligació d’oferir (i gestionar) i que no fa. D’altres, han reduït la seva funció a la de coixí de salvament d’unes escoles amb uns pressupostos esquefits que no els arriba per renovar material didàctic o donar una simple capa de pintura per mantenir la cara neta. D’altres, són l’aliat i el suport financer de moltes escoles que es veuen enganxades pels retrassos d’una burocràcia que la Conselleria d’Educació arriba a dur a l’absurd.
Sense entrar en el debat sobre si les APIMAs han d’ajudar o no econòmicament a l’escola, aquesta participació és una arma de doble fil, que ha contribuït, i no poc, a una certa pèrdua de la vertadera identitat d’una associació de pares i mares d’alumnes i una confusió en les funcions reals que han d’exercir aquestes.
Conscients de tot això, el projecte de dinamització de COAPA està fent un estudi sobre el paper que juguen les APIMAs en el sosteniment del sistema educatiu a nivell econòmic i de gestió. Per aquest motiu, demanam la participació de totes les APIMAs responent a l’enquesta sobre activitats de gestió i despeses econòmiques que aquestes destinen a activitats extraescolars i complementàries.
Podreu trobar l’enquesta al document adjunt de word, descarregar-lo, emplenar-lo i enviar-lo al mail de info@coapabalears.org
Moltes gràcies a totes les APIMAs.QÜESTIONARI PER APIMAS

Anuncis

Posted on 15 Desembre 2009, in Notícies. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s